Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Menjamu Mata Di Bukit Keluang

3 Februari 2019 : Photobooth baru sebagai tarikan pengunjung ke Bukit Keluang, Besut.

Singgah di Pasat Siti Khadijah, Kota Bharu

4 Februari 2017 : Kenangan Singgah di Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu.

Masjid Selat Melaka

Destinasi wajib kunjungi jika ke Melaka sambil rehat dan solat ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Ke Genting Highlands ...

27hb lalu pegi kepuncak Genting bersama isteri dan dua anak yang ada kat rumah. Mula-mula takut jugak, tapi alhamdulillah, perjalanan lancar tak sebagaimana dijangka. Dulu lain, sempit jalannya sekarang lain dan luas jalannya. Menginap di First World Hotel dan sempatlah jalan-jalan perabis duit. Melihatkan binaan pelbagai bangunan, tertanya dalam hati bagaimana dia orang bangunkan dulu. Berdiri tepi tingkap dah terasa ghayat. Tapi yang menariknya for the first time berjaya solat suboh bermula dengan berdiri setelah tidak mampu melakukannya sejak 2 Oktober 2006. Masih teras sakit kerana ketegangan urat di bahagian kaki.

Yang ramai memenuhi City of Entertainment tu nampaknya ramai kalangan bangsa cina. Entah cina Malaysia, Singapore, Taiwan, Hongkong or negara Cina sendiri. Yang seronoknya masuk Snow World dengan suhu -3C. 28hb lepas majlis rasmi jabatan, kira-kira jam 4.30 pulang ke rumah. Saspen juga perjalanan sebab ada berlaku tanah runtuh ... maklumlah musim hujan.
Share:

Keputusan PSRA 2006

Keputusan Peperiksaan Sijil Rendah Agama ( PSRA ) 2006 telah dikeluarkan pada hari terakhir persekolahan 2006 iaitu 17hb November 2006, sehari selepas keputusan UPSR diumumkan. PSRA 2006 telah diadakan mulai dari 19 hingga 21 September 2006.

Seramai tiga orang pelajar Kafa Integrasi Darul Syahadah ( KIDaS ) daripada 40 orang telah memperolehi pangkat Mumtaz atau Cemerlang. Salah seorang daripadanya ialah anak bungsuku, Nurul Najihah. Tapi agak kecewa sedikit, sebab cuma mendapat 90.5 %. Peluang agak tipis untuk ke SAM Bestari JAIS.

Sebagai Pengerusi AJK Pengurus KIDaS, daripada segi pencapaian pangkat Mumtaz, keputusan ini dianggap yang terbaik pernah dicapai oleh KIDaS. Walau bagaimanapun peratus pencapaian lulus adalah 83.6% berbanding 85.7 % pada tahun 2005 dan 86.6% pada tahun 2004. Pencapaian 83.6 % meletakkan KIDaS di tangga ke -7 diantara KAFA Integrasi di Kuala Selangor dan tempat ke-17 di kalangan SRA dan KAFA Integrasi Kuala Selangor. Laporan lanjut di http://kidas.saujanautama.com
Share:

Masuk kerja semula ....

Setelah 7 minggu cuti ( tak masuk 1 minggu ke Amsterdam dan cuit raya ), hari ini 20 Nov 2006 mula balik kerja ( sedang orang lain tengah plan nak cuti ke sana sini kot ) ... banyak benda nak di semak dan teliti ... perjalanan ke ofis naik kereta tadi kira lancar, alhamdulillah ... Tak terfikir bila nak naik motor. kekadang tu rasa nak jual aje motor tu.
Share:

Lengkaplah tradisi keluarga 5A

Keupayaan anak bungsuku dapat semua A dalam UPSR melengkapkan tradisi anak-anak yang semuanya beroleh 5A dalam UPSR. Keputusan UPSR diumumkan di seluruh negara pada 16 November 2006. Hari itu juga merupakan Hari Kecemerlangan SK Saujana Utama. Tahniah kepada tenaga pengajar atas kejayaan seramai 27 orang mendapat 5A. Nampaknya kopak duit PIBG sebab beri sumbangan RM100 kepada setiap yang memperolehi pelajar 5A. Kini cabaran untuk anak bungsuku ini bagi mendapat semua A dalam PMR sebagaimana semua abang dan kakaknya.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah