Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Ke Genting Highlands ...

27hb lalu pegi kepuncak Genting bersama isteri dan dua anak yang ada kat rumah. Mula-mula takut jugak, tapi alhamdulillah, perjalanan lancar tak sebagaimana dijangka. Dulu lain, sempit jalannya sekarang lain dan luas jalannya. Menginap di First World Hotel dan sempatlah jalan-jalan perabis duit. Melihatkan binaan pelbagai bangunan, tertanya dalam hati bagaimana dia orang bangunkan dulu. Berdiri tepi tingkap dah terasa ghayat. Tapi yang menariknya for the first time berjaya solat suboh bermula dengan berdiri setelah tidak mampu melakukannya sejak 2 Oktober 2006. Masih teras sakit kerana ketegangan urat di bahagian kaki.

Yang ramai memenuhi City of Entertainment tu nampaknya ramai kalangan bangsa cina. Entah cina Malaysia, Singapore, Taiwan, Hongkong or negara Cina sendiri. Yang seronoknya masuk Snow World dengan suhu -3C. 28hb lepas majlis rasmi jabatan, kira-kira jam 4.30 pulang ke rumah. Saspen juga perjalanan sebab ada berlaku tanah runtuh ... maklumlah musim hujan.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah