Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Menjamu Mata Di Bukit Keluang

3 Februari 2019 : Photobooth baru sebagai tarikan pengunjung ke Bukit Keluang, Besut.

Singgah di Pasat Siti Khadijah, Kota Bharu

4 Februari 2017 : Kenangan Singgah di Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu.

Masjid Selat Melaka

Destinasi wajib kunjungi jika ke Melaka sambil rehat dan solat ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Hidup ini memang memenatkan ...

Lama dah tak update blog ni, nampak sibuk sikit. Ustaz Mohd Nizam dalam kuliah bulanannya di Surau Al-Hidayah pada 4 Mac lalu ada menyebutkan bahawa hidup ini memang meletihkan. Memang terasa meletihkan dengan kerja-kerja ofis yang tak sudah sudah. Malahan kekadang tu my weekend lebih meletihkan. 3 Mac lalu attend Parent Teacher Day anak yang sedang menuntut di Kolej Taylor Subang Jaya. Ah, prestasinya masih kurang memberangsangkan. Bimbang juga kekalau tak layak untuk masuk mana-mana Universiti di Kanada this year atas tajaan JPA. Lepas tu gi shoping kat Mydin ( yang terbesar katanya ) di USJ, then pegi buat pemeriksaan kesihatan percuma di Gleneagle Intan Subang Jaya. Klinik itu menawarkan kononnya khidmat doktor peribadi kepada kita dengan menjalankan pemeriksaan komprehensif setahun sekali tetapi dengan bayaran yang boleh tahan ’lumayan’ ( tak termasuk ubat, tapi boleh bayar ansur ). Petang baru sampai rumah. Malam lepas isyak, tahlil arwah di rumah Mohd Jaafar. Malam tu Liverpool tewas dengan MU dengan gol last minute, ah, cukup memilukan ...

Ahad keesokannya mengikuti program Bicara Keluargaku Gemilang bersama pasangan suami isteri Ustaz Wan Akasyah dan Ustazah Siti Norbaiyah. Orang ramai memenuhi ruang solat Surau Al-Hidayah, khususnya kaum hawa. Lepas zuhur hantar anak balik asrama dan malam lepas isyak ada demo dan meeting berkenaan pembelian alat memandikan dan menguruskan jenazah untuk Badan Khairat Kematian Saujana Utama. Sebaik meeting, terima call daripada YM Raja Shuran yang isterinya sedang nazak .... Sesampai dirumahnya, beliau sedang mendakap isterinya yang katanya baru menghembuskan nafas terakhir di atas kerusi malas ... Dalam kesibukan membantu pengurusan jenazah isteri beliau, balik rumah jam 3.00 pagi rupanya. Semoga hidupku diberkati Allah dan kepenatan ini berbaloi di akhirat nanti ...
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah