Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Ke Pesta Buku Selangor 2008

Sempat menjenguk petang 27hb Julai ke Pesta Buku Selangor 2008 di Kompleks PKNS, Shah Alam. Rasanya macam kurang menarik. Tidak banyak penerbit 'besar' yang turut serta. Buku akademik sekolah sangat kurang. Beberapa buku ‘motivasi’ yang aku nak carik tidak ketemu. Ah, nanti beli di Kedai Buku INTAN aje ( selalu sembahyang Jemaat di sana dan by default 10% diskaun ). Ada jugak gerai yang tak memberikan diskaun langsung, hampeh !!!



Tapi dapat 'berkenalan' dengan penulis remaja dari Melaka iaitu Lala Zehan yang baru 15 tahun dengan kononnya menulis novel or cerita 'ala-ala' Harry Potter gitu ... Maknanya kisah pengembaraan realiti campur fantasi seorang remaja. Jarang ada penulis sebegini muda di Malaysia. Aku tanya, ada masa ke nak menulis, maklumlah masih belajar dan nak PMR ( SMK Tinggi Melaka ) pulak this year. Ada jawabnya, bila idea datang. Tapi rupanya cikgunya banyak membantu, khususnya dalam menyemak semula susunan ayat dan ejaan. Eh kalau gitu, baik cikgunya yang menulis … eh kalau gitu novelis dewasa lain, siapa yang jadi pembaca prufnya ? Semakan tu hanya bahasa, ayat dan perkataan yang diguna, tapi idea masih daripada penulis asal ...
Share:

0 Komen:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah