Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Menjamu Mata Di Bukit Keluang

3 Februari 2019 : Photobooth baru sebagai tarikan pengunjung ke Bukit Keluang, Besut.

Singgah di Pasat Siti Khadijah, Kota Bharu

4 Februari 2017 : Kenangan Singgah di Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu.

Masjid Selat Melaka

Destinasi wajib kunjungi jika ke Melaka sambil rehat dan solat ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Kendatipun 4 kali rega petrol turun ...

Sejak Debat Minyak antara DSAI dengan DASC, sudah 4 kali rega petrol diMalaysia turun. Sebelum debat,sekonyong-konyong naik 78 sen. Semua orang rasa marah, gelisah dan rasa tidak senang. Apa taknya tidak pernah berlaku dalam sejarah naik mencanak begitu. Akibatnya rega barangan terus melambung satu demi satu sehingga jadi macam pesta Barang Naik ... demi meredakan keadaan, kerajaan keluarkan insentif dan rebate. Ditambah dengan janji, rega petrol akan ikut kadar minyak mentah semasa. Maknanya memang boleh turun sedangkan DASC kata dalam Debat, tak boleh turun. Sekurang-kuranya benar kata DSAI sekarang. Apakah agaknya kalau takde DSAI atau debat itu, rega petrol kekal pada RM 2.70 seliter sehingga sekarang ?

Tetapi apabila rega petrol turun, puas pihak kerajaan mahu rega barangan diturunkan, tapi macam endah tak endah aje ... walaupun 4 kali mereka kata turun sikit aje agaknya. Kalau rega barangan maintain, tetapi lepas ini jika petrol naik 10 sen, tentunya rega barangan ikut naik ... Ini yang begitu tidak digemari. Dasar kapitalis apalah agaknya ni. Nak harapkan pasaraya besar-besar aje yang turun harga.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah