Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Menjamu Mata Di Bukit Keluang

3 Februari 2019 : Photobooth baru sebagai tarikan pengunjung ke Bukit Keluang, Besut.

Singgah di Pasat Siti Khadijah, Kota Bharu

4 Februari 2017 : Kenangan Singgah di Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu.

Masjid Selat Melaka

Destinasi wajib kunjungi jika ke Melaka sambil rehat dan solat ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Nafiri Pilihanraya Umum Ke-12 Ditiup

Sekonyong-konyong, tiupan nafiri Pilihanraya Umum Ke-12 pun ditiupkan apabila Pak Lah membubarkan parlimen 12.30 tengahari 13 Februari 2008. Ketika itu aku sedang menghadirkan diri di Kursus Pengurusan Kewangan di Everly Hotel Melaka. Memang ramai yang menduga pilihanraya akan diadakan dalam bulan Mac 2008, kerana tempoh eddah Anwar Ibrahim untuk membolehkannya bertanding ialah April 2008. Walaupun perkara ini dinafikan oleh Pak Lah tapi ramai yang percaya faktor Anwar begitu signifikan.

Suruhanjaya Pilihanraya menetapkan 24 Februari 2008 sebagai tarikh penamaan calon dan 8 Mac sebagai tarikh mengundi. Masa balik Terengganu sempena cuti Tahun Baru Cina tempohari, perang poster sedang hebat berlangsung. Tak tahulah macamana nak buat ramalan, tetapi rasanya begitu sukar kerajaan BN untuk dinafikan majoriti 2/3 di Parlimen. Anyway teringat akan doa yang dibacakan oleh Imam Masjid Bukit Damansara masa solat Jumaat tadi, yang lebih kurang berbunyi, ‘Ya Allah, jadikanlah kerajaan yang dibentuk nanti terdiri daripada orang yang takutkan Mu Ya Allah. Hancurkanlah golongan yang kerananya Islam tidak akan ditegakkan di bumiMu Ya Allah’.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah