Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Hari Menjana Kecemerlangan SMKSU 2008

Alhamdulillah, 27 Jun lalu pegi ambik report kad anak pagi tadi .... nama program Hari Menjana Kecemerlangan, tapi content serupa je dengan Hari Penyampaian Kad Kemajuan yang sering diadakan. Anyway suatu tindakan yang baik daripada segi rebranding program. Nampak lebih pro sikit. Aku datang awal dan dapat giliran No 1. Ramai juga kengkawan hadir, tetapi rasanya tak adelah begitu ramai dan ini berbeza dengan kalau di SK. Kenapa agaknya ? Sudah lunturkah semangat ? Semakin sibuk dengan tugas bila bertambah usia dan bertambah tanggungjawab ? Aku pun terpaksa ambik 'time-off' untuk hadir tempohari, lepas tu kembali ke pejabat.

Nothing much to say sebab guru kelas anakku, Cikgu Malihah masih baru dan tidak dapat info tentang kelemahan anak dalam subjek tertentu, so pendek aje. Tahniah kepada anakku Najihah yang dapat nombor 1 kelas dan no 2 dalam tingkatan. Cuma isteriku macam tak puas hati dengan kiraan gred purata bagi menetukan kedudukan dalam tingkatan. Bagi aku, tidak kisah dapat nombor berapa pun, hatta nombor seratus pun, asalkan bilangan skor A adalah 'banyak'. Teringat masa ambik report kad anak di SDAR dulu, ada peluang jumpa guru-guru setiap mata pelajaran, tapi lama le masa menunggu. Anyway, berbaloi sebab jauh-jauh datang dan buat pun weekend ...
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah