Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Persaraan Ketua Pengarah JPJ

Perhimpunan bulanan JPJ yang juga dipanggil Perhimpunan Setia pada pagi 1 Disember 2006 lalu adalah yang terakhir buat bekas Ketua Pengarah JPJ, Dato’ Emran Hj Kadir. Beliau menamatkan perkhidmatan sebagai anggota kerajaan pada Sabtu 2 Disember 2006 setelah berkhidmat kira-kira 34 tahun 9 bulan.

Dalam perhimpunan tersebut beliau mengejutkan para anggota dengan kisah bagaimana beliau hampir terlantik sebagai Datuk Bandaraya Pertama Shah Alam pada tahun 2000. Tetapi disebabkan beliau bukan anak jati Selangor, maka rezeki tidak menjadi. Set pakaian dan kelengkapan sebagai Datuk Bandaraya yang telah ditempah oleh Kerajaan Negeri mengikut saiz beliau bagaimanapun, menjadi milik beliau. Beliau pernah menjuarai Pertandingan Pantun Peringkat Sekolah Negeri Melaka pada tahun 1966 dan juga Pelakon Lelaki Terbaik Sekolah-sekolah Melaka tahun 1968. Beliau mengingatkan semua anggota JPJ agar berkerja bersungguh-sungguh supaya sepadan dengan gaji yang diterima setiap bulan.

Sebelah petang diadakan majlis penyerahan nota serah tugas kepada pengganti beliau iaitu Tn Hj Ahmad Mustafa bin Abdul Rashid yang bertindak sebagai Ketua Pengarah JPJ Malaysia yang baru mulai 4 Disember 2006. Berikut adalah gambar yang sempat dirakamkan.

Penyerahan Nota Serah Tugas.Memberikan amanat terakhir ...Antara hadirin .. Dari kiri, Ketua Pengarah JPJ yang baru, Dato' Emran dan Timbalan Ketua Pengarah yang baruSidang akhbar .. Mengetip Kad Perakam Waktu buat kali terakhir ...Bersalaman buat kali terakhir barangkali ...Menuju ke medan tabik hormat anggota beruniformBersedia untuk menerima tabik hormat.Memeriksa barisan hormat angggota beruniformOk ... sayonaraTerima kasih Dato' ...Press menemuramah KP JPJ yang baru.

Sebelah malam diadakan Majlis Malam Jasamu Dikenang bagi meraikan persaraan beliau di Princess Crown, KL.

Share:

0 Komen:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah