Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Bowling Keluarga SaujanaUtama.net 2010

Pada 4 April 2010 lalu, bertempat di arena bowling U-Bowl, Kompleks One Utama, telah berlangsung Kejohanan Bowling Keluarga SaujanaUtama.net 2010 anjuran SaujanaUtama.net. Sebanyak 31 buah pasukan yang terdiri daripada empat orang sepasukan telah menyertai kejohanan yang diadakan setiap tahun untuk penduduk Saujana Utama serta taman-taman lain disekitarnya.

Kalau nak ikutkan sejak diadakandi bawah Saujanautama.com, ini merupakan penganjuran kali ke-5. Tujuannya adalah untuk mengeratkan silaturahim di kalangan penduduka setempat. Jika sebelum ini pertandingan diadakan untuk mendapatkan dana, tetapi nampaknya duit hasil iklan pun sudah memadai untuk menampung kos operasi SaujanaUtama.net.

Aku yang masih mengetui panel SaujanaUtama.net hadir selain memberikan ucapan alu-aluan, juga melakukan balingan permulaan. Aku sepasukan dengan Abng Man, Ustaz Zaini serta Sdra Masri of Kemilau Publika. Masri kata dia terlupa nak bawak satu t-shirt untukku. Tak apalah, aku pun pakai t-shirt rasmi penganjur. Abang Man walaupun nampak veteran, tetapi bagus balingan serta jatuhan pinnya.

Nampanknya baling serta jatuhan pin ku kurang memberangsangkan. Aku tak dapat bola yang sesuai. Namun aku tertarik dengan balingan salah seorang dari ahli team sebelahku. Kaedah balingan serta sasarannya ingin aku pelajari bila-bila masa ada terluang waktu. Dia baling straight, tetapi menyerong dan tepat kepada sasaran yang sewajarnya. Aku rasa aku perlu lebih praktis kalau hendak memperbaiki balinganku. Masalahnya tidak begitu bersungguh.

Terima kasih kepada semua penaja hadiah. Tahniah dan terima kasih juga kepada mereka yang berusaha menganjurkan kejohanan ini dan tahnniah kepada semua pemenang.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah