Di Tree Steak House Paya Jaras

>> Wednesday, January 14, 2009

Sering melalui kedai tersebut. Tapi tak pernah singgah. Kecuali dulu-dulu, itupun singgah kedai sebelahnya yang satu ketika dulu kedai gunting rambut. Tetapi pada 10 Januari lalu kami singgah nak merasa, sekali nak celebrate Kak Yong sempena besdaynya semalam dan nak balik UTP keesokannya. Result UTP yang baru diterimanya pun ok juga, masuk 'Dean List'.

Kedai tersebut terletak di Paya Jaras, bersetenteng dengan Kedai Tayar ( entah apa nama ). Jika dari rumah menghala ke Kuala Lumpur, nak masuk parking di kedai tu memanag payah. Kereta tidak putus-putus dari arah Kuala Lumpur, tambahan ada pasar malam petang tu. Terpaksa lajak dan buat U-turn kat Bandar Baru Sungai Buloh. Parking kedai ada di belakangnya.

Tapi petang tu lengang kedai dan cuma kami sekeluarga saja jadi pelanggan. So order pun cepat. Tetapi biasalah bagi makanan steak nie, biasanya frozen then 'reheat' ( betul ke ? ). Tenok set kerusinya sebijik sama dengan yang ada dalam dapor rumah kami. Anyway, best !! Makanan yang kami order, sedap rasanya. Tentang rega, aku tak pasti. Tapi rasanya macam agak mahal sikit berbanding dengan yang pernah dirasai di Langkawi suatu ketika dahulu. Tapi nak compare gitu payah, sudahlah masa yang berbeza, kandungan pun tidaklah sama. So tak dapat nak compare 'apple to apple'. Anyway kira puas hati dan kenyang juga menikmati hidangan pada malam tersebut.


1 Komen:

samrin 6:48 PM  

end last year ada makan kat situ kira ok la dia punya rege and rasa pun sedap gap tapi mostly saya makan kat Ayeem burger sebab parking senang sikit la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posting Terakhir

Posting Popular

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP