Harap maaf ... Blog ini telah berpindah ke Http://www.hassan.masrom.com. Terima kasih !!!!

Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Blog ini telah berpindah ke http:\\www.hassanmasrom.com Harap maaf.

Selamat Maju Jaya Untuk Nadiah

6 September yang lalu, aku ke Kampus Universiti Islam Antarabangsa Malaysia ( UIAM ) yang terletak di Bandar Indera Mahkota Kuantan Pahang untuk mendaftarkan Nadiah anak ketigaku meneruskana pengajian di sana. Setelah hampir 5 bulan bercuti setelah menamatkan pengajian di Matrikulasi UIA Petaling jaya, kini tibalah masa untuk masuk kuliah semula.

Memang tidak dinafikan bahawa Nadiah akan berdepan dengan cabaran yang begitu hebat. Namun mohon doa daripada pengunjung sekalian agar beliau boleh berjaya menghabiskan pengajiannya dalam bidang kedoktoran. Pagi tersebut agak ramai juga pelajar datang bersama keluarga yang menghantarnya. Proses pendaftaran berjalan lancar dan tidaklah memakan masa yang lama.

Kampus UIAM Bandar Indera Mahkota merupakan kampus yang agak baru dan siap dibuka dengan rasminya pada Jun 2004. Kampus ini menempatkan pelajar bagi pengajian Perubatan, Kejururawatan, Sains Bersekutu, Sains, Farmasi dan Pergigian.

Manakala asrama tempat penginapan Nadiah terletak kira-kira 2km dari kampus. Khabarnya bas untuk mengangkut pelajar dari kampus ke asrama disediakan oleh pihak kampus.

Asrama pun nampak baru. Lantai masih berdebu bekas dari pembinaan yang baru siap. Kontraktor tidak basuh ke lantainya ? Ruang tidur bagi setiap pelajar agak sempit tetapi ada privacy bagi pelajar. Setiap bilik dihuni oleh anatara 6 - 8 pelajar. Manakala tandasnya terletak berasingan dari bilik, barangkali penghujung asrama sebagaimana sediakala asrama lain.

Berdekatan asrama, tetapi di luar pagar terdapat bangunan kompleks perniagaan yang menempatkan pelbagai kemudahan untuk pelajar seperti gerai makan, kedai runcit dan pelbagai lagi. Tapi nampak masih baru dan belum banyak yang dibuka. Atau mungkin masih bercuti Raya Aidil Fitri lagi.

Tetapi yang menariknya sebelum berpisah dengan anakku, ketemu semula dengan rakan semasa mengaji di universiti dahulu. Hamdan namanya. Sebaik graduate 25 tahun lalu, rasanya kami tidak pernah bertemu. Kini beliau menjadi guru yang mengajar di sebuah sekolah menengah di Besut.Lagi Gambar Semasa Pendaftaran
Share:

0 Komen:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah