Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Hari Keluarga Surau Al-Hidayah 2008

Setelah beberapa tahun cubaan mengadakannya gagal, akhirnya berjaya juga diadakan pada 18 Mei 2008 di Kalumpang Resort. Hampir 40 keluarga menyertainya. Kalau tidak hadkan, tentu lebuh ramai keluarga turut serta. Aktiviti ini diadakan untuk mempereratkan silaturahim di kalangan ahli kariah. Keluarga AJK sebenarnya wajib pergi, tapi tak semua pun dapat hadir. Semoga program ini menjadi titik mula perkenalan, khususnya bagi para isteri AJK dan muslimat lain. Aktiviti menyeronokkan ialah mandi-manda. Sejuk tetapi menyegarkan airnya. Rasa nak datang lagi sekeluarga nanti.


Sebenarnya Hari Keluarga ini bukanlah 'perhimpunan keluarga' surau yang pertama diadakan. Sebelum ini pernah diadakan Perkelahan Keluarga di Ulu Yam, kekira 4 or 5 tahun dulu. Masa itu rasa dalam lingkungan 15 keluarga turut serta. Acara turut sama, cuma takde xtvt sukaneka. Yang menjadi penghalang dalam merancang menjayakan Hari Keluarga sebelum ini ialah apabila unsur 'penginapan' dimasukkan. Ini akan menjadikan kos terlibat sangat tinggi. Kali ini kita buat balik hari saja dan kos sekeluarga cuma RM30, tidak termasuk tiket masuk RM5 setiap anggota berusia 5 tahun ke atas.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah