Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Hari Keluarga Surau Al-Hidayah 2008

Setelah beberapa tahun cubaan mengadakannya gagal, akhirnya berjaya juga diadakan pada 18 Mei 2008 di Kalumpang Resort. Hampir 40 keluarga menyertainya. Kalau tidak hadkan, tentu lebuh ramai keluarga turut serta. Aktiviti ini diadakan untuk mempereratkan silaturahim di kalangan ahli kariah. Keluarga AJK sebenarnya wajib pergi, tapi tak semua pun dapat hadir. Semoga program ini menjadi titik mula perkenalan, khususnya bagi para isteri AJK dan muslimat lain. Aktiviti menyeronokkan ialah mandi-manda. Sejuk tetapi menyegarkan airnya. Rasa nak datang lagi sekeluarga nanti.


Sebenarnya Hari Keluarga ini bukanlah 'perhimpunan keluarga' surau yang pertama diadakan. Sebelum ini pernah diadakan Perkelahan Keluarga di Ulu Yam, kekira 4 or 5 tahun dulu. Masa itu rasa dalam lingkungan 15 keluarga turut serta. Acara turut sama, cuma takde xtvt sukaneka. Yang menjadi penghalang dalam merancang menjayakan Hari Keluarga sebelum ini ialah apabila unsur 'penginapan' dimasukkan. Ini akan menjadikan kos terlibat sangat tinggi. Kali ini kita buat balik hari saja dan kos sekeluarga cuma RM30, tidak termasuk tiket masuk RM5 setiap anggota berusia 5 tahun ke atas.
Share:

4 Komen:

PkO said...

mane kakdi dlm gamba tu? amik gamba eh?

Anonymous said...

kak di tak ikut ... sibuk persiapan nak exam ... sekarang dia kat rumah bercuti sampai akhir bulan ini ...

Anonymous said...

Boleh bagi no tel Kalumpang Resort sebab nampak macam best je tempat tu. Nak gak gi..

hassan1663 said...

search aje internet 'kalumpang resort' dapayt lah ia, sekali dengan petanaya sekali

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2