Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Pertandingan Nasyid Pra Sekolah - Post Mortem

Sempena sambutan Maulidur Rasul Al-Hidayah pada 20 mei lalu, berlangsung Pertandingan Nasyid Antara Institusi Pendidikan Pra Sekolah. Semua keputusan telah maklum. Melihat kepada sambutan masyarakat, serta persembahan yang meningkat berbanding last year, mungkin ada beberapa perkara boleh difikirkan serta diambil tindakan khususnya oleh AJK Surau Al-Hidayah bagi memastikan pertandingan itu dikira 'berprestij' bagi peringkat kita di Saujana Utama. Expectation parent nampak lebih meningkat supaya anak mereka menang, begitu juga pihak pengusaha tadika/taski/pasti.

a. Sistem siaraya atau PA sistem perlu dipertingkatkan supaya suara anak-anak dapat didengar dan dihayati dengan baik. Perkara ini agak sukar sebenarnya dan barangkali melibatkan kos yang tinggi, sebab lain budak lain caranya. Ada yang tak nak pegang mikropon (sama ada cordless atau bercord ) sebab nak mengayakan sesuatu. Kena cari mic yang power giler ...

b. Cara permarkahan rasanya perlu ditentukan oleh pihak penganjur. Mungkin pencampur markah yang lalu boleh cadangkan kaedah permarkahan yang seswai. Sama ada setiap hakim nilai satu kategori sahaja, atau setiap hakim nilai semua kategori. Apa pula kategori permarkahannya. Adakah sketsa termasuk dalam mana-mana kategori. Kaedah permarkahan ini diberitahu terus kepada pasukan peserta semasa taklimat awal-awal lagi.

c. Probably next year kita kena cari pengadil yang takada hubungkait dengan Saujana Utama ... kot -kot cikgu musik dari Aprika, ke Bangladesh ke .. ops !!! Atau panggil kumpulan nasyid tertentu, sambil buat persembahan. Tapi ini kosnya tinggi barangkali. Ini bagi mengelakkan faktor kepentingan dan salah anggap walaupun para hakim telah cuba bertindak secara propesional.

d. Barangkali pentas kena ubah, agar tiang tengah dibuang. Ini mungkin sensitif di kalangan AJK yang telah bertungkus lumus membina wakaf ini, walau dulunya tak terfikir nak buat pentas pertandingan nasyid, sekadar tempat ceramah selain berehat. Kudin mungkin boleh fikirkan lagu mana, letak besimelengkong sebagai ganti ke ?

e. Ada yang mencadangkan buat malam, dalam dewan etc... tapi mengenangkan tujuan kita nak berhimpun kat surau, rasanya kita akan terus kekalkan di surau. Untuk malam, rasanya lagi sukar sebab by the time keputusan diumumkan, bebudak tu dah tidur agaknya. Ini pun cuma 7 daripada 14 taska/tadika yang ambik bahagian. Suatu masa nanti mungkin penganjuran ini boleh dibuat oleh atau bersama Masjid Jamik SaujanaUtama.

Walau bagaimanapun tahniah dan terima kasih atas penglibatan semua yang telah menjayakan sambutan Maulidur Rasul Al-Hidayah yang lalu, yang dianggap lebih meriah dan menarik berbanding last year. Sambutan terhadap Perkhidmatan Islam Darul Syifa' amat mengalakkan ...
Share:

5 Komen:

~ GAB ~ said...

Salam pada Tuan. Sekadar menjenguk dan tinggalkan bekas... hehe

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »

Anonymous said...

[url=http://rastimores.net/][img]http://akreoplastoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]autocad 2009 3d podcast, [url=http://rastimores.net/]software for selling[/url]
[url=http://akreoplastoes.net/][/url] software with student discount rental store software
adobe photoshop cs3 free download [url=http://rastimores.net/]autocad 2009 won't install on vista[/url] educational software for students
[url=http://akreoplastoes.net/]education software reseller[/url] line software store
[url=http://rastimores.net/]hacked adobe acrobat 9 pro[/url] shop software vista
how do i install second disk of adobe creative suite 3 [url=http://akreoplastoes.net/]buy it now software[/url][/b]

Anonymous said...

[url=http://vioperdosas.net/][img]http://vioperdosas.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]reinstall oem software, [url=http://vioperdosas.net/]autocad standard toolbar[/url]
[url=http://sapresodas.net/]themes for windows vista[/url] student discount computer software i buy dreamweaver
free download of adobe photoshop 7 for mac [url=http://sapresodas.net/]i need to buy software[/url] get oem software
[url=http://vioperdosas.net/]nero 9 activation crack[/url] Pro Apple Remote Desktop
[url=http://vioperdosas.net/]adobe creative suite 4 design premium for mac[/url] download microsoft office 2003 iso
discount childrens software [url=http://sapresodas.net/]is roxio creator 2009 better than nero 9[/url][/b]

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah