Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Ke Mekah Musim Haji Tahun Ini ?

Insya’allah kalau takde aral melintang, aku terpilih oleh Tabung Haji dan akan ke Mekah pada musim haji tahun ini. Tempoh mencukupkan wang oleh Tabung Haji berakhir semalam. Atas bantuan isteriku mencukupkan apa yang kurang, akhirnya cukup juga. Surat arahan seterusnya baru diterima untuk melaksanakan beberapa perkara seperti Pemeriksaan Kesihatan di Tangling pada 11 Julai dan Kursus Haji Perdana pada akhir Julai 2009 ini di Masjid Negara. Kami telahpun ada passport, so tak perlu lakukan lagi sebagaimana arahan dalam surat tersebut.

Entahlah, risau juga dengan kesibukan tugas seharian ketika ini. Sehingga hujung minggu pun kena kerja juga. Bila masa nak ulangkaji dan mantapkan ilmu tentang haji yang aku ikuti semasa mengikuti Kursus Haji Bersiri di Merbau Sempak dahulu ? Semoga Allah berikan kelapangan dan kesihatan yang baik buat aku serta isteriku, khususnya apabila di Mekah nanti..
Share:

0 Komen:

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2