Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Menjamu Mata Di Bukit Keluang

3 Februari 2019 : Photobooth baru sebagai tarikan pengunjung ke Bukit Keluang, Besut.

Singgah di Pasat Siti Khadijah, Kota Bharu

4 Februari 2017 : Kenangan Singgah di Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu.

Masjid Selat Melaka

Destinasi wajib kunjungi jika ke Melaka sambil rehat dan solat ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Restoran Ikan Bakar Tini Tg Lumpur Kuantan

Tanjung Lumpur merupakan sebuah perkampungan nlayan tradisional yang terletak berhampiran Sungai Kuantan. Tanjung Lumpur dikatakan sebagai salah satu daripada kampung-kampung yang terawal dibuka oleh Orang Melayu di Kuantan. Ia terletak di daerah Kuantan, tidak jauh dari bandar Kuantan kira-kira 2 kilometer. Tanjung Lumpur dan Kuantan dipisahkan oleh Sungai Kuantan di pertengahannya dan dihubungkan dengan sebuah Jambatan.

Tanjung Lumpur dikenalli dengan ikan bakarnya. Mungkin sebab ia perkampungan nelayan dan ikan yang segar-segar didapati dengan mudah. Pada 25 Diseember 2011 lalu aku dan family sempat singgah di salah sebuah restoran yang terletak di tepi pantai Tanjung Lumpur. Terdapat banyak restoran seumpamanya, tapi ketika aku tiba kekira jam 5.00 petang belum banyak restoran yang sudah sedia menerima pelanggan.

Setelah membuat tinjauan ke beberapa restoran, lihat apa jenis ikan yang terdapat, kami pun stop di Restoran Ikan Bakar Tini. Ketika itu orang pun tidak ramai dan kami menjangkakan hidangan cepat disediakan. Persekitaran juga agak bersih, tapi tidak nampak pulak papan tanda penarafan gred restoran, sama ada A, B atau C.

Servisnya kira cepat juga. Takde lah lama kami menunggu. Lihat apa yang kami makan untuk 4 orang.Rasanya ? Ok juga, tapi just ok saja. Takde la best sangat.

Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah