Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Restoren Kotak Kalam Kuantan

Berkesempatan singgah ke restoren ini awal bulan bebaru ni. Ia terletak di Jalan Sisek, Kuantan berhadapan dengan Hotel Vistana dan Seri Malaysia. Kotak Kalam dalam pertuturan orang Kelantan @ Besut bermaksud Kotak Pensel.

Konsep serta keunikan restoren ini adalah suasana yang cuba ditonjolkan berupa suasana persekolah dulu-dulu. Kekira dekorasinya boleh mengimbas kembali alam persekolahan zaman dulu bagi generasi baby boomer.

Kami yang hadir sekeluarga yang bercadang untuk beli dan potong kek untuk merayakan hari kelahiran salah seoarang ahli keluarga kami jadi kecewa. Sekadar order beberapa slice kek cheese lemon. Sodap menyengat rasanya !!

Walaupun terdapat beberapa sudut yang nampak macam usang, mungkin sekadar nak mengekalkan suasana persekolahan, namun kaedaannya bersih. Servise pun OK.

Makanan yang disediakan lebih kepada makanan western. Yang diorder pun agak cepat sampai.

Cubalah keunikan cita rasa yang berbeza di restoren Kotak Kalam. Walaupun tidak Nampak tanda halal JAKIM diperagakan, namun nampak pekerjanya semua melayu-Islam.

Restoren ini juga pernah disinggahi oleh program Jalan-Jalan Cari Makan TV3.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah