Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Boling Raya Kelab Guru SMKSU 2008

Jom main boling, kata isteriku. Apo nie, sibuk-sibuk raya nak main boling pulak, balasku. Tapi bagiku ini peluang baik untuk menguji tangan kananku dalam permainan boling. The last time main boling adalah Feb 2007 dan itulah juga the first selepas kemalangan yang mengakibatkan patah 'tulang gagah' ku. Namun pada masa yang dijanjikan, 10.00 pagi 18 Oktober 2008 bertempat di Cineleisure Mutiara Damansara, berlangsung Kejohanan Boling Raya Kelab Guru SMK Saujana Utama 2008. Rupanaya arena boling tu, iaitu Pit Junction adalah milik pemain boling ternama negara aitu Shalin Zulkifli. Arena tidaklah besar atau secanggih mana, mungkin targetnya untuk the begineer.
Seramai 24 peserta yang dibahagikan kepada 8 kumpulan telah mengambil bahagian. Main 4 game. Mulanya aku pakai bola No 8 aje. Wah ! Kira ok, tangan kanan tak rasa sakit. Jatuhan walaupun tak sampai 100, tapi kira OK juga. Next 3 game dapat lebih 100. Sekali sekala pakai bola nombor 9. Tapi yang ralatnya mungkin 50% daripada balingan pertamaku berjaya menjatuhkan 9 pin. Bila tinggal satu pin, itu yang tension .... Rasanya cuma 3 kali strike dan beberapa kali spare. Kukira boleh improve lagi, but need practise. Kemenangan sebagai juara jumpulan ku anggap sebagai bonus. Mungkinbantuan daripada Sdra Mohd Sahidi yang juga tempat ke-3 kategori lelaki. Tapi yang buatku terkejut, isteriku menang juara kategori wanita. Tahniah.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah