Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Konspirasi Pembunuhan JFK

Pada Sabtu 18 April 2009 yang lalu, aku berkesempatan mengikuti kuliah Maghrib yang disampaikan oleh Ustaz Hishamuddin di Surau Al-Hidayah. Dalam mengkisahkan detik-detik hampirnya berlakunya Perang Uhud, Ustaz turut menyebutkan bahawa pembunhan John Of Kennedy ( JFK ) dikatakan merupakan suatu konpirasi. Rasanya macam aku belum pernah dengar dakwaan seumpamanya sebelum ini. Namun apabila aku gelintar di internet, memang banyak rupanya kisah berkenaan.

JKF merupakan Presiden Amerika yang ke - 35. Beliau mati kerana dibunuh sewaktu beliau dan isteri sedang menaiki kereta tanpa bumbung pada 22 November 1963. Dua jam selepas kejadian, Lee Harvey Oswald yang dituduh sebagai penembak yang bertanggungjawab, telah ditangkap. Tetapi kemudiannya beliau dibunuh oleh orang lain iaitu Jack Ruby sebelum siasatan rapi serta perbicaraan dilakukan. Ini meninggalkan pelbagai misteri.

Bukan setakat orang awam, pelbagai badan kerajaan dan NGO pun menganggap konspirasi berlaku dan pembunuh tidak bertindak bersendirian. Malah ada juga yang mengatakan ianya juga perancangan peringkat kalangan pimpinan Amerika sendiri. Apa hubungan Jack Ruby dengan Oswald ? Ini kerana Jack Ruby dikatakan merupakan anggota gelap CIA dan terlibat dalam banyak silent operation CIA yang ditunjangi oleh Israel. Mengapa JFK dibunuh ? Pelbagai kemungkinan sebab diutarakan yang dikaitkan dengan konspirasi berkenaan.

Berikut adalah antara yang Ustaz Hishamuddin sebutkan, cuma aku cuba detailkan lagi.

1. JFK memerintahkan untuk menghentikan perang Vietnam dan mengarahkan pulang tentara Amerika yang masih berada di sana. JFK juga bercadang untuk bekerjasama dengan Mesir ( Pres. Jamal Nasser ) untuk menyelesaikan isu penempatan rakyat Palestin dan tidak melayan lobi pihak Israel ketika itu.

2. JFK ingin menghentikan perlombaan senjata dan menuju perdamaian dunia. Hal ini sangat tidak diinginkan oleh pengeluar senjata yang juga dikuasai oleh konspirasi yahudi. Henti perang maknanya tiada bisness persenjataan.

3. JFK tidak memberikan senjata nuklear kepada negara Israel. Walaupaun ilmuwan Yahudi yang menemukan senjata pemusnah peluru di Amerika, namun Israel tidak dapat memiliki senjata ini untuk perjuangan mereka. Perkara ini sama sekali tidak boleh diterima oleh konspirasi Zionis.

4. JFK memutuskan untuk membubarkan CIA yang bekerjasama dengan Mossad Israel. CIA dan Mossad merupakan entiti yang sangat penting bagi terorisme global Zionis.

Atas perkara di atas, teorinya konspirasi ini melibatkan gerakan Zionis Israel yang tidak bersetuju dengan JFK. Setelah JFK mati tertembak, ia digantikan oleh Lyndon Johnson yang merupakan “boneka” zionis dan saat Lyndon B. Johnson menjadi Presiden, serta merta Amerika diserahkan sepenuhnya kepada Zionis Yahudi.

Kelantangan Obama dikatakan telah mengundang perkara yang agak sama. Sama yang berlaku terhadap Martin Luther King dan Abraham Lincoln iaitu Kesamaan Amerika. Amerika yang kononnya memperjuangan hak asasi, nampaknya sekadar manis dibibir sahaja.

Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah