Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Di Tree Steak House Paya Jaras

Sering melalui kedai tersebut. Tapi tak pernah singgah. Kecuali dulu-dulu, itupun singgah kedai sebelahnya yang satu ketika dulu kedai gunting rambut. Tetapi pada 10 Januari lalu kami singgah nak merasa, sekali nak celebrate Kak Yong sempena besdaynya semalam dan nak balik UTP keesokannya. Result UTP yang baru diterimanya pun ok juga, masuk 'Dean List'.

Kedai tersebut terletak di Paya Jaras, bersetenteng dengan Kedai Tayar ( entah apa nama ). Jika dari rumah menghala ke Kuala Lumpur, nak masuk parking di kedai tu memanag payah. Kereta tidak putus-putus dari arah Kuala Lumpur, tambahan ada pasar malam petang tu. Terpaksa lajak dan buat U-turn kat Bandar Baru Sungai Buloh. Parking kedai ada di belakangnya.

Tapi petang tu lengang kedai dan cuma kami sekeluarga saja jadi pelanggan. So order pun cepat. Tetapi biasalah bagi makanan steak nie, biasanya frozen then 'reheat' ( betul ke ? ). Tenok set kerusinya sebijik sama dengan yang ada dalam dapor rumah kami. Anyway, best !! Makanan yang kami order, sedap rasanya. Tentang rega, aku tak pasti. Tapi rasanya macam agak mahal sikit berbanding dengan yang pernah dirasai di Langkawi suatu ketika dahulu. Tapi nak compare gitu payah, sudahlah masa yang berbeza, kandungan pun tidaklah sama. So tak dapat nak compare 'apple to apple'. Anyway kira puas hati dan kenyang juga menikmati hidangan pada malam tersebut.


Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah