Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Kenangan Kembara Korban Kemboja 2019

Berpeluang Menyembelih Sendiri Lembu Korban ..

Singgah ambil angin segar

2 Februari 2019 ...

Tugasan Baru penghujung 2019

Balik2 cuti panjang, dapat tugasan baru musim2 tengkujoh ni ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Kendatipun 4 kali rega petrol turun ...

Sejak Debat Minyak antara DSAI dengan DASC, sudah 4 kali rega petrol diMalaysia turun. Sebelum debat,sekonyong-konyong naik 78 sen. Semua orang rasa marah, gelisah dan rasa tidak senang. Apa taknya tidak pernah berlaku dalam sejarah naik mencanak begitu. Akibatnya rega barangan terus melambung satu demi satu sehingga jadi macam pesta Barang Naik ... demi meredakan keadaan, kerajaan keluarkan insentif dan rebate. Ditambah dengan janji, rega petrol akan ikut kadar minyak mentah semasa. Maknanya memang boleh turun sedangkan DASC kata dalam Debat, tak boleh turun. Sekurang-kuranya benar kata DSAI sekarang. Apakah agaknya kalau takde DSAI atau debat itu, rega petrol kekal pada RM 2.70 seliter sehingga sekarang ?

Tetapi apabila rega petrol turun, puas pihak kerajaan mahu rega barangan diturunkan, tapi macam endah tak endah aje ... walaupun 4 kali mereka kata turun sikit aje agaknya. Kalau rega barangan maintain, tetapi lepas ini jika petrol naik 10 sen, tentunya rega barangan ikut naik ... Ini yang begitu tidak digemari. Dasar kapitalis apalah agaknya ni. Nak harapkan pasaraya besar-besar aje yang turun harga.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah