Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Jika Masa Lalu Bisa Diputar Kembali ..

10 Februari 2019 : Singgah sekadar nak ambil gambar.

Menjamu Mata Di Bukit Keluang

3 Februari 2019 : Photobooth baru sebagai tarikan pengunjung ke Bukit Keluang, Besut.

Singgah di Pasat Siti Khadijah, Kota Bharu

4 Februari 2017 : Kenangan Singgah di Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu.

Masjid Selat Melaka

Destinasi wajib kunjungi jika ke Melaka sambil rehat dan solat ..

Ronda-ronda Dataran Putra, Putrajaya

Sekali-sekala ambil angin malam.

Kumpulan Nasyid N.I.C.E.

Lama tak beli CD nasyid. Sejak dengar lagu Senandung Anak Pejuang oleh Kumpulan Nasyid Adikku Sayang bersama Syah Inteam yang sering berkumandang dalam radio IKIM.FM, teringin nak ke kedai muzik cari CD lagu tersebut. Memang sedap dan begitu ’touching’ lagu Senandung Anak Pejuang tu. Tetapi dalam tercari-cari, terjumpa album kumpulan baru yang dinamakan NICE. Sekali dengar, wau .... terus terpikat dan memang sungguh menarik. Pasti bakal meletup. Tetapi rupanya lagu Istimewa Tiada Dua telah masuk separuh akhir program Muzik Muzik TV3. Tak tahu pun, sebab tak ikuti perkembangan program tersebut.

Melihat daripada kulit album, macam tak percara yang itu album nasyid. Pakai kot dan bertali leher. Genre muzik nasyid kontemporarinya pun lain daripada yang lain, katanya pop dan R & B. Ini memang jauh berbeza dengan lagu nasyid konvensional. Mungkin ini cara mereeka untuk menarik golongan remaja yang memerlukan suatu yang dikatakan ’pembaharuan’. Namun persoalan kini apakah yang dikatakan ’irama nasyid’ ?


Nice bermaksud “Networked Individuals Calibrated for Exploration” yang dikatakan bermaksud sekumpulan individu yang berhubung baik antara satu sama lain yang bermatlamat untuk menentu ukur penjelajahan mereka di dalam industri nasyid supaya diterima sehingga ke seluruh dunia. Hebat wawasan.

Latar belakang ahli kumpulan ini pula hebat-hebat juga. 3 orang lulusan Mahad Muhammadi dan seorang lulusan SM Teknik Selangor. Izwani ( asal Johor ) sedang menuntut di UPM , Afiq ( asal Selangor ) sedang menuntut di UIA ( Engineering ), Taqie ( asal Kelantan ), pemegang Diploma Tahfiz Darul Quran sedang menuntut di UKM ( Pendidikan Islam ) dan Ucu ( asal Selangor ) sedang menuntut di PTPL ( Diploma Perakaunan ). Mereka semua rupanaya adalah anak didik penyanyi Hazami. Semoga maju jaya perjuangan mereka dalam industri nasyid tanah air.
Share:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah