Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Abdul Rahman's Graduation Day - Taylor College

Alhamdulillah, pada 15 Jun 2007, anak bujangku Abdul Rahman telah secara rasminya lulus pengajiannya di Kolej Universiti Taylor dalam program International Canadian Pre-University ( ICPU ). Gred yang diperolehi kira not bad juga, just enough to secure Kerajaan or JPA sponsorship untuk meneruskan pengajiannya di Kanada September ini dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal. Berdasarkan result, nampaknya rendah bagi subject English dan kena lebih 'berkomunikasi'. Gitulah yang dikata oleh setiap pensyarahnya semasa Parent Teacher Day awal 2007. To me that result pun dah cukup baik apabila mengenangkan keadaan di mana dia nak withdraw, seminggu selepas mula belajar di kolej berkenaan JUlai 2006. Mungkin sebab suasana yang rata-rata non Malay except yang tajaan JPA. Harapnya itu satu pengajaran baginya, belajar menangani suasana yang menimbulkan 'inferiority complex' dirinya dan rasanya itupun tujuan JPA hantar ke sana.

Share:

0 Komen:

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2