Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

16 Okt : Hari Raya Ke-4

Pagi lagi dah riuh dengan telatah tiga budak comel, Anis Dida, Anis Dija dan Syafik. Lepas bersiap dan 'beraya' dengan mak, kami beraya ke rumah-rumah sedara mara terdekat. Sempat jumpa Che Shahrom dan katanya petang semalam baru bertolak daripada Terengganu. Kalau tahu boleh singgah semalam, sebab ingatkan dah balik Johor. Maklumlah dah raya ke-4. Memula ke rumah sebelah iaitu rumah Che Nah. Che Yunus ( suami kepada arwah Che Lah, adik arwah ayahku ) baru keluar dengan anaknya yang mengadu 'semput. Anak sulongnya baya Abdul Rahman anak keduaku kini mula berdikari dengan mengambil upah jahitan. Nampaknya Che Yunus masih menduda lagi. Demi anak-anak barangkali. Then ke rumah Che Miah dan Atok Daud. Tapi Atuk Daud sedang bersiap bertolak ke Johor Baru dan tinggal Che Abu dan Che Idah sekeluarga. Kesian mereka, sebab pemandangan mata Che Abu semakin 'parah'. Cuma cam daripada segi suara saja. Dah setahun tak boleh kerja, harapkan Che Idah isterinya ambil upah menjaga anak-anak orang. Rumah Che Miah siap ada studio untuk bergambar pulak.



Lepas Asar, gi rumah Wak Salim then ke Keluang, rumah Wak Khalid, mertua Ajit ( adik ku yang 4 dalam keluarga mak ). Gerimis dan jalan sesak giler nak melepasi Air Hitam. Juadah istimewa, me cintan dengan kuah kari di rumah Wak Khalid. Kira orait juga. Balik singgah Air Hitam, biasalah tengok-tengok bunga dan akhirnya beli juga pokok buloh artificial untuk hiasan dalam rumah. Dari dulu dah risek-risek tapi belum berkenan nak beli. Sampai rumah jam 10.00 malam, main bunga apai pulak. Anis Dija masih lagi ketakutan dengan bunga api. Orang riuh main di luar rumah, dia tutup telinga sambil berbaring depan TV, lantas terus tidur.
Share:

0 Komen:

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2