Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Kursus Pemantapan Aplikasi Lesen Memandu MyKad

Kursus Pemantapan Pelaksanaan Aplikasi Kemaskini Maklumat Lesen Memandu Ke Dalam Mykad bagi meningkat dan memantapkan pelaksanaan transaksi kemaskini maklumat lesen memandu ke dalam MyKad di kaunter Pejabat dan Cawangan JPJ seluruh negara telah di adakan pada 10 hingga 14 Mac 2008 di Akademi Pengangkutan Jalan Malaysia, Melaka. Ini juga sebagai persediaan selaras dengan cadangan untuk menamatkan penggunaan lesen bersalut plastik yang digunakan sekarang. Sebaliknya Mykad sahaja.

Mungkin rungutan timbul,bagaimana hendak tahu bila tamat tempoh lesen memandu. Ada beberapa cara. Pertama, boleh semak secara percuma di www.jpj.gov.my. Keduanya semakan menerusi SMS dengan menaipkan JPJNo Kad Pengenalan then send to 32252. Cajnya rasanya lebih kurang RM 0.65 sahaja. In the future, ada beberapa saluran lain akan diperkenalan. Kalau polis tanya, jawab aje lesen dalam Mykad. Tak payah susah-susahkan fikiran.

Share:

0 Komen:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah