Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Hari Menjana Kecemerlangan SMKSU 2008

Alhamdulillah, 27 Jun lalu pegi ambik report kad anak pagi tadi .... nama program Hari Menjana Kecemerlangan, tapi content serupa je dengan Hari Penyampaian Kad Kemajuan yang sering diadakan. Anyway suatu tindakan yang baik daripada segi rebranding program. Nampak lebih pro sikit. Aku datang awal dan dapat giliran No 1. Ramai juga kengkawan hadir, tetapi rasanya tak adelah begitu ramai dan ini berbeza dengan kalau di SK. Kenapa agaknya ? Sudah lunturkah semangat ? Semakin sibuk dengan tugas bila bertambah usia dan bertambah tanggungjawab ? Aku pun terpaksa ambik 'time-off' untuk hadir tempohari, lepas tu kembali ke pejabat.

Nothing much to say sebab guru kelas anakku, Cikgu Malihah masih baru dan tidak dapat info tentang kelemahan anak dalam subjek tertentu, so pendek aje. Tahniah kepada anakku Najihah yang dapat nombor 1 kelas dan no 2 dalam tingkatan. Cuma isteriku macam tak puas hati dengan kiraan gred purata bagi menetukan kedudukan dalam tingkatan. Bagi aku, tidak kisah dapat nombor berapa pun, hatta nombor seratus pun, asalkan bilangan skor A adalah 'banyak'. Teringat masa ambik report kad anak di SDAR dulu, ada peluang jumpa guru-guru setiap mata pelajaran, tapi lama le masa menunggu. Anyway, berbaloi sebab jauh-jauh datang dan buat pun weekend ...
Share:

0 Komen:

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2