Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Akibat Tersalah Tekan Pedal Pecut Vs Brek

Gambar berikut sebenarnya sudah lama hendak aku paparkan, tetapi masa sibuk sangat-sangat. Hingga baru-baru ini aku teringat semula. Kejadian berlaku kira-kira jam 10.00 pagi 26 Jun 2009, di tempat letak kenderaan terbuka di Parcel D, Kompleks Pentadbiran Kerajaan Putrajaya. Masa itu ruang parking memang amat terhad. Dalam tercari-cari ruang parking, tetiba sebuah kereta terlangar sebuah kenderaan lain yang hendak keluar.

Tak perasan gamaknya. Pemandu kenderaan yang melanggar tu agaknya jadi panik. Tetapi dalam keadaan panik tu yang ditekan bukannya pedal brek, sebaliknya pedal 'tekan minyak'. Atau mungkin nak reverse, tetapi tak masuk gear reverse.

Apa lagi, disapunya semua-semua kenderaan yang dihadapannya, melibatkan kira-kira 6 buah semuanya. Aduss ... malang tak berbau. Kenderaan lain yang 'tidak bersalah' jadi mangsa, ada yang terhimpit ke sebelah dan ada yang melompat bahu jalan hadapannya.

Namun khabarnya empunya kenderaan yang melanggar tu bersetuju untuk membiayai kerosakan kenderaan lain menerusi insuranya. Tetapi masa cerita ini ku coretkan, khabarnya masih ada sebuah kenderaan yang masih di worksyop.

Share:

2 Komen:

cikliah said...

err... yang melanggar lelaki ke pompuan ?

hassan1663 said...

difahamkan lelaki driver kereta tersebut ...

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah