Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikan pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, pahit, indah, muram, genting & gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Pelancaran Hari Akademia 2019

16 Mei merupakan Hari Guru di Malaysia bagi menghargai pendidik peringkat sekolah rendah dan menengah.

Namun kumpulan pendidik yang dikenali sebagai pensyarah, seolah-olah dilupakan. Oleh itu bagi menghargai sumbangan kumpulan akademia institut pendidikan tinggi kepada negara dan masyarakat,

Kementerian Pendidikan mengisytiharkan 5 Oktober bersempena dengan Hari Guru Sedunia Unesco, bermula hari ini sebagai Hari Akademia Malaysia.

YB Menteri Pendidikan dalam ucapan Perasmian Sambutan tadi menyeru warga akademia untuk sama2 turun ke lapangan bagi mencari penyelesaian terhadap pelbagai masalah rakyat.

Sudah tiba masanya para cendikiawan turut menjadi "cendekiawam” yang bergelumang dengan isu-isu masyarakat dan sama-sama membimbing mereka serta mencari solusi kepada semua permasalahan rakyat, memberi perkhidmatan kepada rakyat dan membawa mereka keluar daripada kegelapan.


Share:

0 Komen:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah