Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Detik Perasmian Bangunan KIDaS

Seperti yang aku coretkan sebelum ini, daripada hari pertama aku dapat konformasi yang MB Selangor nak datang rasmikan bangunan KIDaS, aku tak yakin beliau akan datang. Keyakinan aku semakin berkurangan hinggalah pada saat akhir dimana persiapan pelancaran ‘Pusat Khidmat Rakyat’ Saujana Utama juga rancak dijalankan. Segala persiapan dilakukan pelan-pelan. Nak cakap depan MB ni, kenalah aku prepare teks ucapan elok-elok dan mohon rakan-rakan semak.

Namun pada 13hb Jun, on the way nak gi Solat Jumaat, aku dapat SMS, ‘Berita trkini, mb x dpt hadir,beliau berada di doha,dia akan hantar wakil utk resmi’. Adussss … nak buat camana, talipon Pegawai Khas MB, talipon beberapa AJK ku minta pandangan nak buat camana. Baner dah siap, plaque dan buku cenderamata pun sama. Nak tangguh bukan dia. Mungkin ramai yang berdukacita jika dimaklumkan MB tidak akan datang. So teruskan aje tanpa buat hebahan yang MB tak akan hadir. Aku dimaklumkan juga sebagai ganti, YB Dr Zulkefly Ahmad, Ahli Parlimen Kuala Selangor akan datang ‘menggantikan’ MB Selangor.


Petang 14 Jun dapat SMS lagi, ‘Ini antara u and I,mb bru blik tadi,sesame kita brdoa dia hadir esok, kita harap sesame ye’. Namun raptai malam 14 Jun jalan macam biasa dan akupun setkan dua set presentation. Satu jika MB datang dan satu lagi jika YB Ahli Parlimen yang datang merasmikan. Namun pada masa yang dijanjikan, MB tidak datang juga.

Namun, Alhamdulillah segalanya kukira berjalan lancar. Berita mengenainya majlis berkenaan boleh diperolehi menerusi saujanautama.net dan alhidayah.saujanautama.net. Keletihan lepas majlis aku tertidur. Memang aku dah janji kepada diriku untuk ‘tidur sepuasnya lepas zuhor’.

Yang mengejutkan aku dapat SMS mengatakan muka ku keluar kat Buletin 1.30 TV3 darihal KIDaS. Dari adikku di Johor, ‘Fuyoh! Masuk tv3 tadi,brita jam 1.30..rasmi sekolah agama KIDAS.. Mcm Y.B !. Bila majlis tu ..’. Alamak cepatnya !! Rasanya aku diinterview selepas majlis tersebut kekira jam 11.30 tengahari. Untuk kali kedua aku keluar TV tapi tak dapat tengok pada masa ianya disiarkan …

Terima email kawan di egroup SAJOHA-SPM80 katanya, ‘memula dia tunjuk kontena yang dijadikan bilik darjah, lepas tu, tunjuk sekolah yang dah siap, kemudian, dia tunjuk masa pembinaan yang ada piling, dan kotak2 ruang masih bertanah merah. Kemudian dia tunjuk En Hassan berucap, tunjuk orang orang yang duduk dalam khemah dan kemudian baru komen En.Hassan yang sebesar screen Tv masing2... sebenarnya lepas siaran Melody, saya duduk membaca suratkhabar, lepas memasak untuk lunch. Tetiba , terdengar perkataan saujana...kafa. .., tu yang terus toleh keTV....dalam hati berkata...ehh. ..rasanya nie tempat Hassan nie....memang betul bila selepas tu tenguk ada En.Hassan berucap...’.

Entahlah ... yang penting majlis dah selesai dan aku anggap ini suatu penghormatan kepada penduduk sekitar. Tahniah kepada semua. Selepas ini kena follow-up untuk Fasa ke-2 Pembinaan Bangunan KIDaS.
Share:

0 Komen:

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2