Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Bandar Damai Dan Indah ?

Entah, tetiba nak bicara dengan slogan 'Saujana Utama Bandar Damai Dan Indah'.

Walau apapun slogan pemaju berikan, sudah ditakdirkan aku menetap di SU pada masa ini. Hendak atau tak, hidup sebagai khalifah Allah di atas muka bumi ini perlu diteruskan dan apa yang berlaku di sekelilingku( sama ada ambil tahu atau tak ambil tahu ) semuanya adalah dugaan hidup dan asam garam kehidupan. Bagaimana respon terhadap persekitaran, sama ada masalah kemudahan yang perlu disediakan, jiran tetangga, kemudahan sekolah, kedai, keselamatan, polis, sekolah agama, tanah kubur, masalah sosial dan pelbagai lagi adalah bergantung kepada kederat semua yang hidup dalam bermasyarakat. Itupun kalau nak hidup bermasyarakat, sebab ada juga yang pepagi gi kerja, memalam balik kerja dan masyarakat yang ditemui hanya pekedai, klinik, pomen dan cikgu sekolah/tadika. Bagi pemaju serta MDKS, memenuhi keperluan penduduk sudah jadi tanggungjawab dan bagaimana mereka react kepada 'hal ehwal' penduduk adalah juga asam garam kehidupan mereka ...

Bagi yang baru mula hidup berkeluarga kecil mungkin tak sama pengharapannya dengan dengan yang dah veteran or tua macam aku ... definasi Bandai Damai Dan Indah ( BDDI ) adalah mengikut persepsi memasing since kita pun tak tahu apa definasi Glomac ( rasanya ) dengan BDDI ... mungkin dalam BDDI tidak boleh ada tanah perkuburan, tidak boleh ada sekolah agama berbanding Restoran yang 'sedikit ada kelas', aktiviti berkuda, supermarket, rumah kelab etc .... entahlah
Share:

2 Komen:

Anonymous said...

Betul tu bang, jalan belit-belit macam ular kena palu, banyak excident. Sapale punya kelulusan buat jalan tu. Tiang lampu banyak, tapi lampu tadak. Start dari bkt. darah sampai dalam. Seram aku bila balik malam.

Anonymous said...

Kejab lagi ramai orang duduk sana kalau UITM (medical) siap. dan dengau kabo tamah Telekom tu nak buat University Telekom. Meriah le sikit. Kalau boleh aku nak ada sausana mcm kat Kg. baru KL. Ada nasik lemak andatarabangsa + wakmancor. Tapi tenang, sesuai untuk anak2 nak membesar.

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2