Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

Photo Outing


Pada 23 Januari 2008 lalu, aku ikuti aktiviti ‘SU Photographers Outing’ anjuran Lensa@SU di kawasan Hutan Simpanan Bukit Cerakah, berdekatan dengan empangan yang dikenali sebagai ‘Empangan Altantuya’. Aktiviti ini diadakan untuk saling berkongsi maklumat dan pengalaman dalam mengenali lebih mendalam dunia foto dan khusunya keupayaan kamera masing-masing. Termasuk aku cuma 5 orang iaitu Berlingo ( Presiden Lensa@SU ), GAB, tok_mudim dan Lanz ( Ketua Rombongan ). Aktiviti bermula jam 7 pagi dan berakhir jam 12.00 tengahari.


Walaupun fokus aktiviti adalah keindahan alam semulajadi flora dan fauna, namun banyak yang dipelajari daripada aktiviti ini. Memang kalau baca buku or manual tak sama dengan ikuti praktikal seperti menerusi xtvt ni .. sebab tu aku join this xpdc ... close-up, aperture & speed nak kena 'main-main' lagi ... kalau dulu main mode 'Auto' dan sesekali 'Manual', sekrang ada sikit berani masuk mode 'Program' .. Ada banyak ciri menarik sesorang jurufoto ni. Selain minat dan kreativiti ialah 'tebal muka', 'selamba', 'tak malu' dan 'berani' ... GAB selalu 'talking to himself' masa ambik gambo close-up ... Aku ni nak kata minat tu takdelah sangat, sebab tak 'berani' nak melabur tinggi dalam hal ini ...

Berikut adalah antara yang dapat ku hasilkan menerusi Canon Powershoot A430 ..



Berikut adalah antara yang dapat ku hasilkan menerusi Fujifilm Finepic S8000 ..






Yang last ini macam ada mirip kalimah 'Allah' ...

Share:

0 Komen:

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

Blog Tazkirah