Selamat Datang
Terima Kasih Atas Kunjungan

Kendatipun sekadar catatan peribadi, mana yang baik jadikanlah pengajaran. Mana yang kurang sesuai jadikanlah sempadan. Dalam kehidupan ini, ada saat manis, saat pahit, indah, muram, genting dan gembira. Semoga Allah memberkati hidup kita.

13 Okt : Hari Raya Pertama

Pepagi dah bersiap. Solat sunat di ’markas’ terdekat. Khutbah oleh ’ustaz muda’. Menarik juga kandungannya. Rasanya ramai antara kita tidak tahu kisah bagaimana ’takbir’ yang sering di lafazkan semasa hari raya berasal dari peperangan Badar. Kemudian open house rumah ’ayoh’. Melayan tetamu bersama anak-anak. Sambil tu sempat bergambar untuk kenang-kenangan sebagaimana berikut :-



Apa yang menarik, hari ini adalah Hari Lahir 'Ayoh' yang ke-75. So ada suprise potong kek. Ramai yang tak tahu, aku tahu pun sebab semalam masa register di klinik dengan ICnya. Petang pergi rumah ’Mak Long’ yang baru sebulan dipotong kaki kirinya akibat kuman yang menjakiti tulang kaki. Masa menerima rawatan di Hospital Kubang Kerian, katanya berada bersebelahan dengan orang yang kena tembak oleh polis masa tragedi kononnya 'rusuhan ceramah' di Batu Burok Terengganu. Pegi ke ’Lek jatuh’ rumah Mak Yah. Anak-anak ke pantai main pasir sambil merakamkan azam untuk mencapai 12A1 dalam SPM. Then ke Padang Luas, raya rumah Che Ngoh. Ingat nak ziarah 'rumah sendiri' tapi penghuninya takade. Rumahku ini baru disewa dengan penyewa baru. Selalu berhubung menerusi telefon, tapi tak kenal muka. Kira oklah berbanding penyewa yang aku halau sebelum ini. Terjaga sikit rumah.

11.00 malam Su Lan sampai follow by Ayah Cik 11.30 mlm. Tapi terpaksa ke Unit Kecemasan Hospital Jertih sebab orang rumah 'kesemputan'. Ubat sedut yang dibawa dah kehabisan. Sebelum tu dah round Jertih, tapi kinik tak buka dan yang buka pun tak jual.
Share:

0 Komen:

Blog Tazkirah

Penafian

Pengunjung boleh menggunakan maklumat dan gambar dalam blog ini untuk sebarang tujuan kebaikan. Digalakkan agar dinyatakan kredit kepada blog ini. Namun, atas sebarang kehilangan, kerosakan, kesusahan atau gangguan yang timbul kerana menggunakan maklumat dalam blog ini adalah tanggungjawab masing-masing.

Harian Metro

The Star Online

Pengunjung

Pengunjung 2

free counters

Total Pageviews

kata2